Badische Gutsele
präsentiert von un im badischen Blog (c) 2019-2020

Der badische Blog!

Mit einem wöchentliche Beitrag, Montags oder Mittwochs oder ganz spontan:

 

Neueste 5 Einträge

  • Mundart
  • D Kaffeepaus
  • Burn Out!
  • Lernzeit : Corona ?
  • Schlofliädli

2020-03-23

Sou en Kees!

Mol was ganz anders:
Wie wärs mit eme gudde, oofache Esse?
Mit Quellkardoffel unn weiße  Kees?Jetzt kann mer scho frische Schnittlauchrellelin vum Garde driewerstraie!
Wer de weiße  Kees keeft, braucht grad noch Verfeinere.Wer  enn selwer herstelle will, muss Uffbasse! Zu hart nochgewermt triebt de Genuss, es gibt Knibbelin. Unn des isch net sou schee!
Wie muss enn sou en richtich gudde Kees beschaffe sei?

Koi Hibbele  koi Knibbele
Koi Bibbele uff de yzunge
Kon Hubbel
Kon Bobbel, kon Bolle,
Koi Bebberle, koi Knebberle
Zwische de Zäh
Kon Knubbel am Gaume
Koi Bellele - juchhe!
Sou zart
Sou kernich 
Sou werzich
Sou rohmich
Sou glatt, 
Sou enn Kees hemmer scho lang nimi ghatt!
(Ajentlich noch gar net)

En Guude unn en Gruß  aus em Neckardal!

Heidrun Eyermann - 00:24:04 @ Heidrun Eyermann | Kommentar hinzufügen